Kategoriler
İzmir Konut Projeleri

Soyak Siesta Blue fiyat ve m2 karşılaştırması

Soyak Siesta Blue geçtiğimiz hafta satışa çıktı. İlk gözüme çarpanları haftasonu paylaşmıştım.

Bugün de fiyatları inceliyorum.

Soyak Siesta Blue, Soyak Siesta’nın en yeni etabı. ‘Wellness and Health‘ konsepti ile sağlıklı yaşamı ön plana çıkaran bir proje. Sanırım biraz Expo’dan esinlendiler.

Soyak Siesta Blue’da 1 tip 2+1 daire bulunmakta. Milimetrik farklar haricinde Siesta 3. etaptaki 2+1 C tipi daire ile neredeyse aynı.

Blue etaptaki fiyatlar inşaatı tamamlanmış 3. etaba göre %15 daha düşük. Bu fiyatlama stratejisi yeni etaptaki dairelerin satışını kolaylaştırırken, bitmiş etaptaki yatırımcıların dairelerinin fiyatlarını artırmasa da sabitlemeye çalıştıklarının göstergesi. Kısacası Soyak diyor ki, eğer 15 beklemeden hemen bitmiş daireyi almak istersen %15 daha fazla para vermen gerekiyor. 15 aylık sürede kira getiriniz olabileceğini de düşünürseniz, bitmiş etaptan almak daha mantıklı olabilir.

Bu arada, Soyak’ın daireleri çok küçük diye eleştirenlere saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Soyak kimseye zorla küçük daire satmıyor. Soyak’ın müşteriye sunduğu seçim şu; eğer, markalı ve sosyal donatısı zengin bir sitede yaşamak istiyorsanız ve limitli bir bütçeniz var ise, o zaman m2’den fedakarlık ederek Soyak’tan ev sahibi olabilirsiniz.

Soyak Siesta hakkında 2.5 sene önce ‘İzmir’in En Küçük En Pahalı Evleri’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Her ne kadar o zamandan bu zamana Siesta’nın fiyatları bölge ortalamasına yaklaştıysa da, birim m2 fiyatları Soyak farkını halen yansıtmakta.

“Soyak Siesta Blue fiyat ve m2 karşılaştırması” için 2 yanıt

Burası Türkiye değil mi?
Neden hep Ingilizce isimler var?
Siesta- Blue- ‘Wellness and Health‘
Hepsini, Ingilizlere, Amerikalılara mı satacaklar?
Türkiye’mizde güzelim Türkçe isimler olmalı.
TDK nerede?..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.