Kategoriler
Basında Gurme Genel İlk defa ev alacak olanlar İzmir Konut Projeleri

Bahar Akıncı’ya aşk mektubu! Nasıl bir İzmir İstiyorum?

Hürriyet Ege’nin tek okuduğum köşe yazarıdır Bahar Akıncı. İzmir severdir.

Bir süredir ‘İzmir’inizi nasıl alırdınız?’ sorusuna okurlardan gelen mektupları yayınlıyor ve bunlara aşk mektubu diyor :).

Ben de kendi düşüncelerimi paylaşmak istedim. Sevgili Bahar kısa ve ayağı yere basan öneriler istemiş. İşte benim 8 önerim;

1. Harmandalı çöplüğü acil kapansın ve park/orman/golf sahası yapılsın

2. Şair Eşref Bulvarı Gar’dan itibaren ve tüm kordon kazılsın, altı otopark veya yol olsun. Talat Paşa, Şehit Nevres, 1. Kordon, Liman çemberine arabalar parayla girsin.

3. 2 kat üzeri yapılarda bitişik nizam yapılaşma yasaklansın.

4. Alsancak ve Bayraklı haricindeki sahil bölgelerinde (Karataş, Güzelyalı, Karşıyaka) kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalardaki mülk sahiplerine evleri Alsancak ve Bayraklı’da verilsin. Bu sahil bölgelerindeki kat yükseklikleri azaltılsın.  Dağ başı dediğimiz yüksek ve merkezden uzak bölgelerde emsal ve kat yükseklikleri artırılsın.

5. Tıp Fakülteleri hariç üniversiteler şehir dışına taşınsın.

6. Başarılı üniversiteli gençlere İzmir’de kalmaları için üniversite sonrası ilk 5 sene iş destek kredisi verilsin.

7. Seferihisar Belediye Başkanı’ından marka danışmanlığı alınsın.

8. Hem komşuluk isteyip hem de dışarısı pis evi temiz kalsın diye ayakkabısını kapı önünde bırakan, kendisine ait biraz bahçe olduğunda hemen evini genişleten, hakkı olmamasına rağmen çatıya kaçak kat çıkan, balkonunu kapatıp salon/mutfak yapan, klima tahliye borularını sokağa akıtan, her türlü tabelayı istediği gibi binaların üzerine/tepesine takan, mahallesine doğalgaz gelmişken hala mazot/kömür yakan, köpek dışkısının bir sergi malzemesi olduğunu düşünen ve şikayet ettiğimiz herşeyin biz birbirimize saygı duymuyoruz diye gerçekleştiğini hatırlayan insanlardan oluşan bir İzmir istiyorum!

Emlak Gurmesi

“Bahar Akıncı’ya aşk mektubu! Nasıl bir İzmir İstiyorum?” için 2 yanıt

Tüm düşündüklerimi dile getirmişsiniz, Emlak Gurmesi! Sizi Kutluyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.