Kategoriler
İzmir Konut Projeleri

Hayal Kurmayı Ne Zaman Bıraktık?

hayalEn son ne zaman hayal kurdunuz hatırlıyor musunuz? Biraz çocukluğunuza dönmek isterseniz okumaya devam edin…

42 yaşındayım. Mühendisim ve pek de heyecanlı bir tip değilim. Hayalperest denmesinin iltifat olduğu yaşları çoktan geçtim ve hiçbir zaman hayalperest olmadım. Esasında benim de küçükken, gençken hayallerim vardı ama daha sonra bu hayaller yerini daha ulaşılabilir isteklere bıraktı. Ne zaman oldu bilmiyorum ama bir şekilde hayal kurmayı bırakmışım.
İlk hatırladığım hayalim büyüyünce kovboy olmaktı. Ya her pazar sabahı izlediğimiz kovboy filmlerinden etkilenmiştim ya da Red Kit’ten. İlk hatırladığım hayal dediğime bakmayın, Amerika’da MBA başvurularımı yaparken okulun sorduğu ‘Niye MBA yapmak istiyorsun’ sorusunda ‘Hep Kovboy olmak istemiştim, Amerika’ya geldiğimde artık kovboy olamayacağımı anladım; bu yüzden de başarılı bir iş adamı olmaya karar verdim!’ diyecek kadar şuursuzdum :).
Yine eskilerden hatırladığım bir hayalim büyüyünce Altay’a başkan olmaktı. Altay’ın bende ve ailemizde yeri her zaman çok önemliydi ama futbol dünyasını ve başarılı olmak için neler gerektiğini görüp anlayınca bu hayalimi sildim attım.
Şimdi bir hayalim var ama onu anlatmak için yazının sonuna saklıyorum.
Etrafımdakilere ‘Hayalin Var mı?’ diye sorduğumda genelde aldığım cevap, koca bir ‘YOK’. Neden YOK?;
– Yok valla!
– Annem vefat ettiğinden beri hayal kurmadım…
– Çocuklar hayal kurar…
– Hayal kuracak zaman mı var?
– Bu ortamda nasıl hayal kurarsın???
Çevremde hayal kurmak için kendisine zaman ayırdığını bildiğim tek ergen insan Sinem E.. Yanlış hatırlamıyorsam hayal defterleri de vardı bir ara, hayallerine ait resimleri biriktirdiği. Gittiği yerlerden topladığı taşları, ıvır zıvırı önüne koyar ve hayallere dalar. Şimdi anlıyorum ki bu sayede heyecanlı kalabiliyor bir çocuk gibi.
Hayaller bedava. Hayal kurmak da bedava. Ulaşamamak gibi bir şey yok. Çok istersen olur gibi basmakalıp şeylere inanmıyorum. Ama çok isteyip ve çok çalışınca da hayallerin gerçekleşebileceğine, ve yerini daha büyük hayallere bırakabileceğine inanıyorum. Gerçekleşmese de problem yok, zaten hayaldi der geçersiniz.
Eğer hayal kurmayı bırakanlardansanız, 2016’nın ilk günlerinde bu bedava ve çok eğlenceli alışkanlığınızı geri kazanmanızı dilerim. Eğer Sinem gibi hayal kurma üstatlarındansanız, hayallerinizin en kısa zamanda hayal ettiğinizden bile daha güzel bir şekilde gerçekleşmesini dilerim.
Birhayalimvarbenim.com diye bir sayfa yaptık (sayfanın tanıtım videosu aşağıda). Hayallerimizi burada paylaşıyoruz. Belki birisi görür de hayallerimizin gerçekleşmesine yardımcı olur diye! Siz de paylaşın; atın taşı evrene, bakalım ne cevap gelecek. (İsterseniz facebook.com/birhayalimvarbenim sayfamızdan, twitter veya instagram hesaplarımızdan da #birhayalimvarbenim hashtagi ile hayalinizi tüm dünya ile paylaşabilirsiniz.
Benim şu anki en büyük hayalime gelince, buyrunuz efendim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.