Kategoriler
Ev Satın Almak Krediler

Konut kredisi kullananlara uyarı!

Geçen gün konut kredisi kullanarak ev almış bir dostumuzun başına gelen bir olay, kredi kullananların dikkat etmedikleri takdirde minik minik olsa da extra masraflara katlanabileceklerini gösterdi.

Mini masraf 1 – Eğer siz de çoğu insan gibi borcunuza sadıksanız ve bankalardan çekiniyorsanız, konut kredinizin taksidini bir kaç gün önceden ödüyor olabilirsiniz. BAMMMM, erken ödeme cezası ödediğinizin farkında mısınız???

Kredi kullanırken size bir ödeme planı verildi. O planda ödemelerinizin ne günlerde olacağı bir bir belirtildi. Banka her yaptığınız ödemeden önceki dönem için sizden belli bir faiz alırken ana paranızı da ödemenizi bekliyor. Siz kredi taksidinizi 1 gün bile erken ödeseniz banka faiz kaybettiği için size erken ödeme cezası kesiyor. Geç ödeyince olanları zaten biliyorsunuz. Bunun çözümü kredi kullandığınız anda çalıştığınız bankada bir hesap açıp kredi ödemelerinizi otomatik ödeme talimatı ile yapmanız. Böylelikle banka kredi taksidinizi günü geldiği zaman otomatik olarak çekecek ve siz de erken veya geç ödeme cezalarından kurtulacaksınız.

Mini masraf 2 – Diyelim ki kredi kullandığınız bankada bir hesap açıp kredi taksitleriniz için çekilecek paraları maaşınızın yattığı bankadan bu hesaba belli aralıklarla gönderiyorsunuz. Taksit ödemenizden 3 gün önce bu hesaba kredi taksit tutarınızı gönderdiniz; BAMMMMMM, hesap işletim ücreti ödediğinizin farkında mısınız?????

Bunun çözümü bankadan bankaya değişiyor. En güzeli daha en başta bu konuyu banka ile konuşmak. Çoğu banka otomatik ödeme talimatı verdiğiniz zaman hesap işletim ücreti almayabiliyor.

Atalar damlaya damlaya göl olur demiş. O göl sizin olduğu sürece problem yok.

“Konut kredisi kullananlara uyarı!” için 2 yanıt

Yapılan uyarılar için teşekkür ediyorum. Çünkü küçük paralara dikkat etmiyoruz, yekün miktarları duyunca şaşırıyoruz. Göldeki damlaların bizim hakkımız olduğunu bilmeliyiz. Her kuruş bazıları için önemsiz olsada bazı kişiler için çoooooook önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.