Kategoriler
Ev Satın Almak İlk defa ev alacak olanlar Krediler

Konut kredisi taksitlerini / toplam ödemeyi düşürmenin 6 yolu!

Konut kredisi sağlayan bankaların ve ev satıcılarının yaratıcı ve esnek planlamaları sayesinde, konut kredisi kullanarak yeni ev almak isteyenler için konut kredisi taksitlerini ödemek her geçen gün nispeten kolaylaşıyor.

Konut kredisi taksitlerinin düşmesi her zaman toplam maliyetin düşmesi anlamına gelmiyor. Burada biraz matematik bilmek gerekiyor ama bilmeseniz dahi bankanıza veya bir bilene danışabilirsiniz.

Konut kredisi taksitlerinizi veya toplam maliyetinizi düşürecek 6 yol var;

1. Maaşınızın zaman içerisinde enflasyon üzerinde artacağına inanıyorsanız, artan ödemeli bir plan kullanarak ilk 4 seneki ödemelerinizi düşürebilirsiniz. Örneğin;

2. Kısa vadede, yani en fazla 1-2 içerisinde maaşınızın ciddi şekilde artacağınız veya örneğin eşinizin de iş hayatına katılarak çift maaşlı bir aile olacağınızı biliyorsanız, bu süre boyunca sadece faiz ödeyerek taksitlerinizi düşürebilirsiniz. Örneğin;

3. Senede en az bir maaş ikramiye alıyorsanız, aylık yaptığınız ödemeleri 1/12 kadar arttırarak 120 aylık kredinizi 18 ay daha kısa sürede bitirebilir, toplam maliyetinizi %10’a yakın düşürebilirsiniz. Örneğin;

4. Üç beş sene içerisinde elinize geçecek toplu bir para var ise, örneğin emeklilik ikramiyesi veya satışını beklediğiniz bir gayrimenkulden gelecek para, ING’nin ‘her keseye mortgage isimli ödeme alternatifi tam sizlik olabilir. Ben ilk önce biraz korkmuştum ama inceledikçe ısındım. Olayın esprisi şu; taksitleriniz %20 daha düşük ve her sene kredi miktarının %20’sine kadar cezasız erken ödeme yapmanıza izin veriyor.

5. Erken ödeme cezası olarak %2’yi göze alarak her sene toplu ara ödemeler yapabilirsiniz. 10 senelik bir kredinin ilk senesinin sonunda yapacağınız 10.000 TL lik bir erken ödemenin cezası 200 TL iken, size tasarruf ettireceği faiz yükü 20.000 TL’ye yakın olacaktır.

6. Her ne kadar gün bunun günü değilse bile faizler düştüğünde yeniden yapılandırma ile konut kredisi taksitlerinizi ve toplam maliyetinizi düşürebilirsiniz. 100.000 TL 120 ay vadeli bir kredi için bugünün koşullarında geçerli olan %1,24’lük faiz oranının en az %1,10 lara gerilemesi durumunda refinansman mantıklı olacaktır.

Borç yiğidin kamçısıdır…

“Konut kredisi taksitlerini / toplam ödemeyi düşürmenin 6 yolu!” için 44 yanıt

Herkese meraklı olun işinizi kurmak veya faturalarınızı ödemek için acil kredi arıyorsanız Bay bobwood, sorununuza yardımcı olmak için burada [email protected] ile sözleşme imzalayabilir ve şirketiniz hakkında daha fazla bilgi almak için borcunuzu nasıl alacaksınız

Herkese meraklı olun işinizi kurmak veya faturalarınızı ödemek için acil kredi arıyorsanız Bay bobwood, sorununuza yardımcı olmak için burada [email protected] ile sözleşme imzalayabilir ve şirketiniz hakkında daha fazla bilgi almak için borcunuzu nasıl alacaksınız.

Benim adım Lourdes Eugenia ve ben Bolivya’lı. Bu zamanı, internette herkese, 3 kere aldatıldıktan sonra aldığım krediyi nasıl alacağımı anlatmak için kullanmak istiyorum Dün, Sr. Larsson kredisinden bir kredi için başvurmuştum, dün insanlara yaptıkları işleri iyi ifade ettiklerini ve insanlara nasıl yardım ettiğini gördüm bu yüzden başvurmaya karar verdim ve bana ne yapmam gerektiğini söyledi korktum ama bu sabah yaptı şimdi bankamda bir uyarı aldım hesabımda para var ve miktarı kontrol ettim ve ben öyle borçlandım mutlu. Bu yüzden bu sefer kullanmak istiyorum ve internette herkese, bu şirketin gerçek olmasının bir şirkete ihtiyacı varsa, bu şirketin başvurması gereken doğru şirket olduğunu söyleyin, benim gibi sökülmemesine dikkat edin, her türlü krediye ihtiyacınız olduğunda Bir av olmayın ve bilgileriyle tek bir gerçek kredi şirketine başvurun. Email: [email protected] veya +1 (914) 253-1299 numaralı telefonu arayın. Ve finansal atılımlarınızı al.

Merhaba.

Böbrekinizi para karşılığında satın almak veya satmak ister misiniz? Spimal Hastanesi acilen O $ ve B $ ‘ya ve 500.000 $’ lık bir orana ihtiyaç duyuyor. Kimse bağış veya satmak istiyorsa lütfen bize ulaşın: [email protected]

Orijinal Donörler Gerekiyor

Yanıtlarınızı bekliyor

Saygılarımla

Hem kamuoyuna hem de kadınlara veya erkeklere acilen acı acil olarak başvuran [email protected] doktor muayene sınavını kutlamak için böylelikle para kazanmak için böbreklerini satmak isteyen bağışçılar için böbrek bağışçılarını arayan bhavalina Hindistan’ı çağırıyor.

Ben Teksas’tan Olowo Precious Jenny’im. Mayıs 2015’te maddi duruma düştüm ve faturalarımı ödemek ve yeniden finanse etmek gerekiyordu. Çeşitli kredi firmalarından hem özel hem kurumsal hem de başarı ile asla kredi aramadım ve çoğu banka kredimi reddetti. Ama Allah’ın elinde olduğu gibi, bana mütevazı bir kadına özel bir kredi vereni tanıtıp bana 1.000.000 EURO kredi verdi ve bugün bir işyeri sahibiyim ve şu anda herhangi bir firma ile irtibata geçmeniz gerekiyorsa çocuklarım iyi durumda. teminat, kredi kontrolü yok, sadece% 3 faiz oranı ve daha iyi geri ödeme planları ve zamanlaması olan bir ortak imzalayan bir kredi temin etmek için lütfen Ludmila Szymanowicz Loan Company ile iletişime geçin.
([email protected]).

Merhaba … benim adım Anita Smoak ve bugün çok mutluyum çünkü bu iyi kadından bir kredi aldım, bu yüzden bu mesajı tüm dünyadaki kredi arayanlara paylaşıyorum. kredi ihtiyacınız varsa ve banka ve özel şirket tarafından ayarlanmışsa ve daha sonra artık endişelenmeyen ve iyi girişimci bir kadının bulunduğu bu meşru şirketle iletişim kurduğunuzda, şimdi ([email protected]) veya whats-app on + 1 (716) 592 6230

Türkiye’de Kredi

Türkiye’de, Birkaç kredi türünü ayırt edebiliyoruz:

Tüketici kredisi;

Ayrıca taksit kredisi olarak da bilinir. Birinin bankaya olan kredinin amacını belirtmesi gerekmez. Bu tür bir kredi genellikle daire için şeyler satın almak veya tatil gezisinde gitmek için kullanılır.
Yeni: Hesap makinesi ile kredi karşılaştırması!

Araba kredisi;

Genellikle, kredinin amacı belirtildiği ve tüketici kredisi için daha uygun bir faiz oranı söz konusudur ve araba banka için bir güvenliktir.
Yeni: Özellikle otomobil finansmanı için kredi karşılaştırması!
Kredili mevduat kredisi
Bir cari hesabın kredi hattı: Bir hesap önceden anlaşılmış bir sınırın üzerine “çekilebilir”

Kredi kartında kredi;

Alışverişe gidebilir veya ATM’den çekebilir ve tüm satın alma işlemlerini aylarca kredi kartı hesabında toplayabilirsiniz … Fakat bunun için faiz oranları özellikle yüksektir. En yüksek kredi limitlerine sahip, ancak çok sıkı kredibilitesi olmayan iyi bilinen sağlayıcılardan biri.

Menkul kıymet kredisi;

Bir banka hisse senedi ve fon menkul kıymet hesabı vardır. Bu menkul kıymetler banka için bir teminat olarak yatırılıyor. Kredi genellikle elverişlidir ve genellikle Schufa’ya girilmemektedir. Para her amaç için kullanılabilir. Comdirect menkul kıymet kredileri sunuyor.

ipotek;

Bu, bir ev ya da daire satın almak için en ucuz kredidir. Mülkiyet, banka için bir güvenliktir.
Bağımsız çalışanların ve şirketlerin kredileri
Burada, banka riski en yüksek ve dolayısıyla faiz oranı genellikle özel kişiler için olan kredilerden daha yüksektir. Bu kredi biçiminde Alman bankaları genellikle daha temkinlidir. Bununla birlikte, gelecekte Almanya’daki girişimcilere kredi sağlamak isteyen yabancı bir bankayla zaten temas halindeyiz ve bununla ilgili ayrıntılı rapor vereceğiz.

Kısa vadeli kredi;

En kolay ve en olumlu form, 30 gün boyunca verilen kredidir. Biri yeni bir müşteri olarak 500 Avro’ya kadar yükselir ve onu ödemesi için 30 gün geçirir. Bu, birçok insana yardımcı olur. Birinin daha fazla paraya ihtiyacı olursa, mevcut bir müşteri olarak birkaç olasılık ve daha yüksek tutar elde edebilir. Daha fazla bilgi burada.
Okuyucuların ilgisine bağlı olarak, çeşitli kredi türleri hakkında ayrıntılı bilgi vermek ve başvurmak ve bunları nasıl elde edebileceğinizi göstermek istiyoruz. Lütfen editöryel personelimize soru sormak için Yorumlar kutusunu kullanın … xmas ve newyear krediniz için [email protected] ile iletişim kurun.

Saygılarımızla..

Bay JESUS, G, SMITH
Yöneticisi Sun Trust ..

Yillik% 2 faizle kredi veriyoruz.

Onay hizlidir; Kurulum ücreti talep etmiyoruz, ne için basvurdugumuz onayladiginiz sey. 40 Milyon Euro kadar yüksek bir miktari onaylayabilir ve en az 15.000.00 Euro tutarinda kredi kullanabiliriz; Hem ticari hem de kisisel krediler için basvurabilirsiniz; Isletme kredileri için 1 yillik ödemesiz dönem ile.

Sorulariniz için bize su adrese bir posta gönderin: [email protected]

Benim adım Anita ve Amerika’dan bu meşru borç verenden bugün kredi aldım, o kadar çok kez aldatıldıktan sonra, sözün her yerine kredi veriyorlar ve uygun bir faiz oranı ile onlarla e-posta ile iletişim kuruyorlar. ‘dan [email protected] veya call / whats-app +17165926230

Kredi almaya mı düşünüyorsun? Kendi işine başlamak için ciddi bir kredi borcu mu arıyorsunuz? Borçlusun İsteğinizi elde etme şansınız var, kişisel krediler, iş kredileri ve kurumsal krediler veriyoruz ve daha fazla bilgi için% 2 faiz ile her türlü kredi E-posta ile bize ulaşıyor ([email protected])

Hepinizi iyi günler, bunu sadece arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorum, çünkü şimdi çok mutluyum, nihayetinde herhangi bir krediye ihtiyacınız varsa, o zaman bu e-postayla kendisiyle irtibat kurabilirsiniz: [email protected],,,

Bireylere kredi veriyoruz ve vücutları ekonomik bir intrest oranıyla işbirliği yapıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir doğru krediyi sağlamak için kendi belirlenmiş risk teknolojimizi kullanırız, başarılı başvurudan 24 saat sonra krediler onaylanır. İş kredisi almak, borç kredisi, tıbbi kredi almak isterseniz geri dönün. E-posta ile daha fazla ayrıntı: [email protected]

Bireylere kredi veriyoruz ve vücutları ekonomik bir intrest oranıyla işbirliği yapıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir doğru krediyi sağlamak için kendi belirlenmiş risk teknolojimizi kullanırız, başarılı başvurudan 24 saat sonra krediler onaylanır. İş kredisi almak, borç kredisi, tıbbi kredi almak isterseniz geri dönün. E-posta ile daha fazla ayrıntı: [email protected]

Bir krediye ihtiyacın var mı? Işadamı / kadın mısın Herhangi bir mali karışıklığa mı sahipsiniz yoksa kendi işini başlatmak için para gerekiyor mu? veya faturalarınızı ödemek veya
iyi bir iş başlatmak mı? evet ise, ([email protected]) adresinden bize e-posta yoluyla ulaşın. aşağıdaki bilgilerle birlikte
altında:

isim:
yaş:
adres:
belirtmek, bildirmek:
ülke:
telefon numarası:
ihtiyaç duyulan miktar:
kredi süresi:
kredi amacı:
Bu yüzden devam etmemiz için şimdi geri dön.
Teşekkürler

Acil bir krediye ihtiyacınız var mı? Mali açıdan aşağı mı? iş, tıbbi kredi, öğrenci kredisi, borç kredisi için krediye mi ihtiyacınız var? ödemeniz gereken faturalarınız var mıydı? Sonra bu okunaklı kredi şirketi ile iletişime geçin: [email protected]..

Acil bir krediye ihtiyacınız var mı? Mali açıdan aşağı mı? iş, tıbbi kredi, öğrenci kredisi, borç kredisi için krediye mi ihtiyacınız var? ödemeniz gereken faturalarınız var mıydı? Sonra bu okunaklı kredi şirketi ile iletişime geçin: [email protected]

İyi günler,

Mali
ihtiyaçlarınızı çözmek için acilen bir krediye ihtiyacınız mı, 3.000.00
$ ‘dan 1000.000.00 $’ a kadar değişen kredileri sağlayın, güvenilir,
verimli, hızlı ve dinamik,% 100 garantili kredi ile de (euro, kilo ve
dolar veriyoruz). tüm kredilerin faiz oranı (% 2), eğer ilgileniyorsanız bize geri dönün. through ([email protected]): Sağlanan hizmetler şunları içerir:

* Ev İyileştirme
* Inventor Kredileri
* Borç Konsolidasyon Kredisi
* Ticari krediler
* Bireysel Krediler.

Bize bugün ulaşın ve bizimle e-posta ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz: [email protected]

Merhaba herkes gerçek bir kredi almak için ilgileniyor musunuz? Tıbbi kredi, öğrenci kredisi, borç kredisi ve iş Evet email Bayan craige bugün e-posta yoluyla: [email protected]

İyi günler,

Ben Martin Laura, “MARTIN LAURA FINANCE FIRM” Kurucu / CEO’su. Şu anda 5.000 dolardan değişen her türlü dayanıklı krediyi verdiğimizi fark ettirmek isterim. $% 50 uygun bir oranda 500.000.000 $, Teminatsız, kötü kredi kabul etti. Kredi miktarı pazarlanabilir, geçerli teklif olarak şimdi uygulayın. Şartlar ve koşullar geçerlidir, Kredimiz esnektir, ([email protected]) aracılığıyla şimdi e-posta ile gönderin!

TEŞEKKÜRLER!!!

İşletme kredisi mi arıyorsunuz? Kişisel krediler, ev kredisi, araba kredisi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız borçlanma, risk sermayesi oluşturma vb. Bir finansal kurumdan kredi almayı reddettiniz mi? Özel Kredi Kiralayan Merkezi Güven Sermaye Finansmanını geliştirdik, 5000 $ ile 70.000.000 $ arasında değişen% 2 ve işletme kredileri ve düşük faiz oranları ile Faiz Oranları Kredileri sunuyoruz. Bugün bize ulaşın ve aşağıdaki e-posta yoluyla bilgilerinizi yollayın: ([email protected]).
Senin mutluluğun bizim sevinç
Tanrı kutsasın

İşletme kredisi mi arıyorsunuz? Bireysel kredi, ev kredisi, araba kredisi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız borç verme, risk sermayesi, vb. Bir finansal kurumdan alınan bir krediden dolayı reddedildi mi? Biz Boost Capital Central Trust Finance, özel bir kredi verendiri, düşük faiz oranlarında% 2 krediler ve işletmeler ve bireyler için Fırsatlı Faiz Kredileri Fırsatları sunuyoruz. Bugün bize ulaşın ve kredi kartınızı şirket e-postasıyla gönderin: [email protected].
Tanrı kutsasın

Merhaba Herkes, Yardım için bugün kredi şirketinden Mrs mariza ile iletişime geçin.
Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayla cevap verin ([email protected])

İsmim Mrs.Yeter karabağ çökel. Türkiyede yaşıyorum bugün mutlu bir kadın ve kendi durumumda ailemi fakir durumumdan kurtardığım herhangi bir borç verenin, kendisine borç arayan herkese danışacağım, bana ve aileme mutluluk verdi, 120.000.00TL’lik bir krediye ihtiyacım vardı, çünkü ben 3 çocuklu tek bir anneyim, hayatımı başlatmak için 120.000.00TL’lik bir kredi ile bana yardımcı olan bu Dürüst ve Tanrıyı korkutan kadın kredi borçlusunu tanıştım, O bir ALLAH korkusu Kadın, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve borcunuzu geri öderseniz lütfen onunla temas kurun, ona Sayın Karabağ çökel’in bahsettiğini söyleyin. Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayı yanıtlayın ([email protected]) veya 587-774-2788’i arayın.,

Merhaba Herkes, Yardım için bugün kredi şirketinden Mrs mariza ile iletişime geçin.
Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayla cevap verin ([email protected])

İsmim Mrs.Yeter karabağ çökel. Türkiyede yaşıyorum bugün mutlu bir kadın ve kendi durumumda ailemi fakir durumumdan kurtardığım herhangi bir borç verenin, kendisine borç arayan herkese danışacağım, bana ve aileme mutluluk verdi, 120.000.00TL’lik bir krediye ihtiyacım vardı, çünkü ben 3 çocuklu tek bir anneyim, hayatımı başlatmak için 120.000.00TL’lik bir kredi ile bana yardımcı olan bu Dürüst ve Tanrıyı korkutan kadın kredi borçlusunu tanıştım, O bir ALLAH korkusu Kadın, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve borcunuzu geri öderseniz lütfen onunla temas kurun, ona Sayın Karabağ çökel’in bahsettiğini söyleyin. Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayı yanıtlayın ([email protected]) veya 587-774-2788’i arayın.

Merhaba,
Bankalar bir kredi elde etmek için size dönüyor,
Şirketim size yardımcı olması için endişelenmeyin.
En az 2.000,00 TL’den 20’ye, milyon TL’den
Bugün kredi için başvurun.
Iletişim e-posta bağlantısı: [email protected]

Saygılarımızla.
Şirket
Bay Rajski.

………..Mali açıdan aşağı mısınız? Işiniz için kredi almaya mı ihtiyacınız var, Tıp kredisi, öğrenci kredisi, borç kredisi? Ödemek zorunda olduğun bazı faturalar var mıydı? Daha sonra bu okunaklı kredi şirketine şu adresten ulaşın: [email protected]

Yardım için bugün kredi şirketinden Mrs mariza ile iletişime geçin.

Herkese merhaba, adım adım bayan karabağ çökel. Türkiyede yaşıyorum bugün mutlu bir kadın ve kendi durumumda ailemi fakir durumumdan kurtardığım herhangi bir borç verenin, kendisine borç arayan herkese danışacağım, bana ve aileme mutluluk verdi, 120.000.00TL’lik bir krediye ihtiyacım vardı, çünkü ben 3 çocuklu tek bir anneyim, hayatımı başlatmak için 120.000.00TL’lik bir krediyle bana yardımcı olan bu Dürüst ve Tanrı’dan korkan kadın kredi borçlusunu tanıştım, O bir ALLAH korkusu Kadın, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve borcunuzu geri öderseniz lütfen onunla temas kurun, ona Sayın Karabağ çökel’in bahsettiğini söyleyin. Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayı yanıtlayın ([email protected]) veya 587-774-2788’i arayın.

Merhaba,
Postanızı aldık ve bizim tarafımızdan iyi anlaşıldı, ödemenizi yaptığınızda kredinizin size devredileceğini bilmenizi isterim Tamam.
Ödemeyi ne zaman yapacaksın?

Saygılarımızla,
Wilson Jones
Oxford Loan Finance Company

Dikkatine:
İyi günler Bay / Bayan. Bu ULUSLARARASI PARA ÖDÜNÇ ŞİRKET size selamlar, bu bizim ekonomik kredi yatırım teklif sizi bilgilendirmek için. Ama sonra, (13years aşkın tecrübesi ile) bu evrensel Şirket günlük banka .Principal kredi miktarları tabii $ 1000USD dolara 800,000USD.which arasında değişir sağlamak için göze alamaz bir esneklik finansal hizmetler sağlayan bir özel şirket amacına bağlıdır olduğunu kredi Başvuran burada .sonra onun / onu projeler için ihtiyaç ben, iş veya başka herhangi bir şey başlatmak için bu şirkette bir kredi almak ilgilenen iseniz, hayallerinizi gerçekleştirmek yardımcı olmak için kapı adımda duyuyorum size yarar sağlayacak bu ve genel olarak dünya, sana yardım etmek için buradayım. Sen aracılığıyla ofisimizle irtibata gerektiren, başlamak için ([email protected]) .The faiz kısmı kadar 50 yıllık kadar ödeme dönemi bağlıdır bizim düşük faiz aylık% 0,2 oranı ve yıllık% 2’dir. Eğer işiniz için fırsat bu tür elde ilgilenen varsa, ben buradayım size temel oluşturmak yardımcı olmak için.
Yine yoluyla ofisimizle irtibata gerekmektedir ([email protected]).

Komşuluk, herkesin ağzında bir laf tutturmuş gidiyorlar “nerede o eski bayramlar” gibi “nerede o eski komşuluklar” dediklerine yüzlerce kez şahit oldum… Burada o komşuluk, bu ülkede, hala var ve olmalı, ben işim gereği her günümü alıcılarla birlikte geçirdiğim için şunu biliyorum, alıcıların bir ev için sordukları soruların ilk beşinin içinde komşuluk var. Yapılması gereken bir şey var. Kat ve daire sayısı olarak yükselen yaşam alanlarımızda, site yönetimlerinin ve inşaat firmalarına bir görev düşüyor. Komşuluğu pekiştirecek sosyal faaliyetler, toplantılar, ufak çaplı barbekü partileri ya da bunun gibi pek çok aktiviteleyi o yaşam alanının parçasına haline getirmeliler. İnsanlar birbirlerini tanıyacaklar ve bina dışındaki bu görüşmeler yavaş yavaş daire içlerine yönlenecektir. Bunun o yaşam alanı içinde yaşayanlara ve kendilerine bir çok faydası olacağını biliyorum, ben bunu yaşadım.

Şunu bilmemiz lazım, bugün doğan bir çocuğun artık bir eve ihtiyacı var. Bu baş döndürücü heyecan verici döngüyü düşünebiliyor musunuz ? Bu ihtiyaç ve talep hiç bir zaman bitmedi ve bitmeyecek. Ben herkesin olumlu olmasını ve daha iyi olacağını düşünmesini diliyorum, fırsatlar hiç bitmez, her yaşanan gün bir fırsat doğurur.

Saygılarımla

Bence insanlar artık komşularını tanımak değil, sadece bilmek istiyorlar. İçli dışlı, dost/arkadaş olmamıza gerek yok; yeter ki düzgün birisi olduğunu bileyim! Çocukluğumun geçtiği binada biz zırt pırt diğer dairelere misafirliğe gider veya onlar bize gelirdi. Evde yanlız kaldığımızda acil birşey olsa ilk önce alt komşu Güner teyze gelirdi. Güvenlik falan da yoktu ama çok güvende hissederdik kendimizi. Ben bunun hala olabileceğine inanan saflardanım ama kendi yaşadığım binada bunu geçtim ve tek duam yukarıdaki kişinin (daha kendisini görmedim) bir gece de bizi düşünüp topuklu ayakkabılarını çıkarıp yürümesi! Teşekkürler Orçun.

Sevgili Serdar Bey Kardesim,

İlgisiz eleştirmiyorum. Ev tabi ki bir ihtiyac ama sizde bilirsiniz ki ev aynı zamanda da ertelenebilir bir ihtiyac , ev almak için insanların belirli bir güven duygusu icinde olmaları gelecegin iyi olduğunu düşünmeleri ve piyasaların canlı olması lazım su an bunlarin hiçbiri yok. Şahsen benim gelirim ülke ortalamasının hayli üstünde ama son zamanlarda ekstra buyuk harcamalarım olmadıgı halde zaman zaman nefes alamıyor gibi hissediyorum ödemekle yükümlü bırakıldığım bence haksız seylerden dolayı cevremdeki bir çok insanın da boyle hissettiğini görüyorum o yüzden 2012 ile ilgili yorumları yaptım. Global likiditenin çok yüksek olması ile özellikle 2002 den 2008 e kadar bir rüya gördük herkes harcamak istiyordu bu para ortadan çekilmeye başladığında biz hala bu rüyayı devam ettirmek istedik ve harcadık. Yani rüyadan uyanmamız 3 sene sürdü bu arada bu şartlar dolayısıyla ekonomi iyi pompalanmasi yapıldı. Su anda gerçeklerle bas basa kaldık , gerçeklerle her basa basa kalındığında kaynak olarak bireyin cebine daha fazla el atmaya bakmaya baslar devletler bu dunyanın her yerinde böyledir. O yüzden insanların psikolojisi yavaş yavaş etkilenmeye başladı bence bu iklim insanların alıma yöneleceğiz bir iklim gibi değil . Umarım fazla negatifimdir de onumuDeki yıllar iyi gecer. Benim amacım eleştiri değil fikir paylaşmak. Siteyle yeni tanıştım sitenin hedef kitlesinin daha çok ekimim skaladaki C ve B- grubu olduğunu düşündüğüm için yazdım düşüncelerimi eğer bu grupların üstüne hitap ediyorsa bu site o grupların bu yazdıklarımız çok ilgileri olmayabilir öyleyse yanlış yerde yapılan bir yorum olarak değerlendirmenizi isterim. Saygılarımla

Turgut bey, dedikleriniz çok doğru. Hedef kitle de aynen belirttiğiniz gibi. İlk eleştriniz ile bunun arasında dağlar kadar fark var. Şimdi tam nokta vurgusu yapmışsınız ve haklısınız. Ev ihtiyacı olup almak zorunda olan insan yine evini alacak; kredi kullanırken bazı yapabileceği şeyler olduğunu vurguladım. Daha büyüğünü veya daha güzelini alacak insan sizin de dediğiniz gibi erteleyebilir, ama ilk evini alacak kişi beklentilerini azaltıp cebini zorlayarak yine de bir ev sahibi olmak isteyecek. Dünya batmadı sonuçta, ülke ve sistemler bir şekilde ilerliyor. Ben de umuyorum ki fazla negatifsinizdir ama büyük ihtimalle gerçekçisiniz. Tek ekleyebileceğim, para birşey almadıkça bir kağıt parçasından öteye geçmiyor. Kriz ortamları hesap kitap bilenler için çok büyük fırsatlar sunabiliyor. Paranın üstünde oturmanın da bir anlamı yok. Teşekkürler.

Serdar Bey ilk evini alacaklar yada belli nedenlerden dolayı evi olmasına rağmen onu değiştirmek zorunda olanların dısında su donem bence gayet uygun zaten mal mülk sahibi olmak için. Bazı firmalar kendi bünyelerinde uygun vadelendirme yapmaya başladılar. Fırsatlar var bunları değerlendirmek için zaten olusan fırsatların getirisi cogu zaman artan maliyetlerin ( kredi maliyetleri ) gibi önünde oluyor. Zaten eğer ödeyebilecek durumda iseniz belli borçların altına girmek insanın zorunlu olarak tasarruf etmesini sağlıyor ki bu nokta bence en az su kadar kazandım kadar önemli çünkü borca girilerek sahibi olunan mülkler o borçlar bittiğinde ekonomik döngülerinde yardımıma zaten prim yapmış ve kazandırmış oluyor. En azından şimdiye kadar hep boyle oldu. Birde söyle bir tuzak var bu gibi dönemlerde alıcılar için her şey kötü hiç bir şey almayalım borca girmeyelim , daha fazla pazarlık edip karşımızdakini iyice bitirelim moduna giren alıcılar sürekli daha iyiyi daha ucuza alma mantığıyla vakit geçirirken belli bir noktada ekonomik döngü ters dönmeye başlıyor ve fırsatlar yavaş yavaş azalıyor o zamanda ya gecen sene su evi su koşullara almadım şimdi bunu bu koşullarda mı alacağım diyen alıcı bir bakıyor ki fırsatlar gecmis. Piyasalar canlanmış. Zaten bir evin degerini nasıl ölculebilir ki ? en iyi ölçüm sekli icinde oturanların ( mal sahibi , yada kiracı ) ahengidir , paylaştıkları güzel seylerdir , geçirdikleri keyifli zamanlardir, komşunuzun size ikram ettigi bir fincan kahvedir. Dolayısıyla size yüzde yüz katılıyorum para ancak bize ve sevdiklerimize paylasilabilecek keyifli bir seyler yaratabildigi zaman değerlidir aksi halde bir kağıt parçasıdır.
, komşunuzun size ikra

Turgut bey, bizimle çalışır mısınız 🙂 Komşuluğa önem veren bir siz bir ben kaldık herhalde. Teşekkür ederim bu yaklaşımınız için. Bir uyarım var, şirketlerin kendi bünyelerindeki vadelendirme ne kadar uzunsa o kadar riskli. Şirketler inşaatçı mı yoksa banka mı karar vermeliler. Nakit akışını iyi yönetemeyen şirketler çok müşteriyi üzecek.

Hesap-kitap her zaman iyidir. Gereklidir.
Kisiye guven verir. Saglam adimlar atmasini saglar.
Gunluk alis-verislerde bile bu sarttir.
Yoksa ipin ucu kacar.

Gideri, gelire gore ayarlamak, feraha yol almaktir.

Guzel, faydali, detayli aciklamalarinizdan biri daha.
Bu bilgilere ihtiyaci olanlara isik tutacak.
Tesekkurler.

Benim istegim ise su:
Azi da cogu da haram olan faize bulasmadan nasil ev alinir?
Bu konuda cevap alabilirsem cooook memnun olacagim.

Bu haram olayına hiç girmiyorum, çünkü bilmiyorum. Ama Bank Asya ve Kuveyt Türk gibi katılım bankaları bunu faiz adı altında değil ama farklı bir model ile sunuyorlar. Kendilerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Sonuç aynı sonuç.

Aynı soruya ben de yanıt aramıştım. Sonunda faizin dinî hassasiyeti kadar, bir de maddesel yönü var. 100.000 TL için ortalama 60 ay vadeye yaklaşık 35.000 TL gibi bir ek yük getiriyor. Bu durumda ben “elbirliği sistemi” diye adlandırdıkları bir politika izleyen bir şirkete üye oldum. Şimdilik memnunum..

Beyefendi ne kredi faizini düşürmesi , faizler coşmuş banka faizi net yüzde 10 lara gelmiş. Kim alır 1.30 lardan kredi, yok tek kredi kartı limiti yok puan hesabi gelir vergisi kanunu ( yurt dısına çıkışlar ) bile puanlanip sen su kadar kazaniyorsundur su kadar vergi ver denecekmiş 2012 de. Bıçak zaten kemiğe dayanmış durumda gecen ayki elektrik faturamda 15 tl yuvarlama vardı. Vatandaşın cebine zaten astronomik vergilerle göz dikilmişti artık isler iyice dogrundan çıkacağa benziyor. Yine de emlak iyi bir yatırım aracı yıllara vurulduğunda en önemlisi tasarruf imkanı sağlıyor. Verdiginiz bilgilerde yararlı ama zamanlama :)))

Soyadınızı vermezseniz bir daha yorumunuzu yayınlamam Turgut bey. Zamanlama bence tam bu söylediklerinizden dolayı uygun. İnsanların ev ihtiyacı faizler arttı diye kaybolmadı; ev ihtiyacı olan insan hala kredi kullanıp ev almanın peşinde. İşte bu ortamda bu yazı biraz olsun fikir veriyor. Fazla ve ilgisiz eleştirmişsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.