Kategoriler
Bornova Çiğli Gaziemir Genel İzmir Satılık Ev

İzmir’de satılık konut fiyatlarında son durum – Mayıs 2011

En son Mart 2011’de güncellediğim İzmir’de takip ettiğim semtlerdeki konut fiyatları ve konut fiyat endeksi raporuna devam ediyorum.

Reidin.com’dan aldığım veriler doğrultusunda hazırladığım tablolara göre (Tabloların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz);
(Not: endeks tabloları fiyatların gidiş yönünü döviz, enflasyon vb. gibi etkilerden arındırarak verir)

– Ocak – Mart 2011 tarihleri arasında Yeşilova, Mavişehir, Bayraklı, Gaziemir ve Çiğli Egekent semtlerinde yukarı doğru hareket devam etmekte. – Tablo 1
– Mart 2010 – Mart 2011 tarihleri arasında satış fiyat endeksi en hızlı Yeşilova ve Bayraklı semtlerinde artarken, İzmir genelinde bir düşüş gözleniyor. – Tablo 2
– Mart 2011’de bir önceki aya göre İzmir genelinde satılık ev fiyatları $/m2 bazında artış göstermiş. – Tablo 3
– Mart 2010 – Mart 2011 tarihleri arasında konut satış fiyatları en çok Yeşilova’da artmış. – Tablo 4

“İzmir’de satılık konut fiyatlarında son durum – Mayıs 2011” için 8 yanıt

Ben bir ev satın aldım.En baştan beri 82.000 TL ye anlaştık.En son tapu devri de yaptık.Daha sonra evi aldığım şirket bana fatura kesti 82.000 TL+%1 KDV diye bana bunu da ödemeniz gerekiyor diyor.820 TL tutuyor bu KDV.Bunu ben mi ödemek zorundayım kendisinin ödemesi gereken parayı bana mı ödetmeye çalışıyor.Anlaşmamız da bundan hiç bahsetmedi.Ne yapmalıyım.

3 kuruşa göz dikmiş birisinden ev almışsınız. Geçmiş olsun. Sözleşmede yoksa ödersiniz.

Ben Ayrancılar’da oturuyorum. Şu an için burası gelişmekte olan bir yer. Hem de çok gelişmekte olan bir yer. Bakan Ertugrul GÜNAY’ın da ilçe sözü verdiği bu yerde inşaat firmaları çok yoğun bir şekilde bina yapıyorlar.Aslında sizin de burada bir inceleme yapmanızı ve değerlendirmelerde bulunmanızı isterim.Ben de inşaat firmasından bir ev aldım.Buranın geleceği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Saygılar ve Teşekkürler…

Ayrancılar’ı 1 ay önce dolaştım, arsa baktım. Daire fiyatları çok çok uygun olmasına rağmen arsa fiyatları uçmuş durumda. Çok yakında yarım kalan inşaatlar görmeye başlayabilirsiniz. Bence Ayrancılar Menderes’ten daha yüksek bir potansiyele sahip ama yine de aynı aks üzerinde benim favorim Torbalı.

merhaba ben izmirde yaşıyorum kira öder gibi ev sahibi olmak istiyoruz bir iki yere baktım ama peşinatlar çok fazla ve aylık ödeme bedelide bizim bütçemizi aşıyor maalesef.Kiralık ev ararken rastladım sitenize iyikide rastladım bu konuda bilginiz olabileceğini düşündüm yardımcı olursanız çok sevinirim email adresime email gönderebilirsiniz isterseniz.(site için emeğinize teşekkürler)

Hoşgeldiniz. Peşinatlar çok veya aylık ödemeler bütçenizi aşıyorsa yanlış yerlerde ev arıyorsunuz demektir. Nasıl yardım etmemi istersiniz bilmiyorum ama sorularınızı buradan yanıtlayabilirim. 1-1 yardım sistemi yok. Dilerseniz sayfayı takip eden emlakçı arkadaşlardan yardım isteyebilirsiniz buraya yazarak. Aramıza katıldığınız için teşekkürler.

Merhaba ben Torbalı’da oturuyorum. Burada çalışan bir inşaat mühendisi arkadaşım Torbalıda inşaat maliyetlerinin arsa payı dahil 480 tl olduğunu söyledi. Bende şu aralar net 145 metrekare olan site içerisinden lüks sayılabilecek bir daire almak üzereyim. Arkadaşımın söylediğine göre dairenin mütahite maliyeti yaklaşık 75000 TL. Ben ise daireyi 150000TL’ye alıyorum. Durum böyle ise mütahitler gerçekten bu kadar çok para kazanıyorlarmı? Ya da benim arkadaşım mı bir şeyleri yanlış biliyor?

Arkadaşınız sallamış! Arsa payı dahil 480 TL maliyet imkansız, eğer arsayı bedavaya almadıysa. Bayındırlık bile artık birim maliyet olarak 600 TL gibi bir rakam kullanıyor, arsa payı hariç.
Diyelim ki sizin evin inşaat maliyeti 480 TL / m2 olsun, ev net 145 m2 demişsiniz, bu da demek ki o ev nereden baksan brüt 180 m2’dir. 180 m2 x 480 TL/m2 = 86.400 TL eder, sadece inşaat için. Üzerine de 20 – 30 bin TL gibi bir arsa payı ekleyin, oldu mu 115.000 TL! İçiniz rahatladı mı biraz daha??
Arkadaşınız bu kadar iyi biliyorsa ve müteahhitlerin bu kadar para kazandığını düşünüyorsa neden kendisi hemen inşaat yapmaya başlamıyor? Yapsın 150 m2 net bir ev satsın size 100.000 TL’ye!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.